Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei Contul meu  Continut Carucior  Confirmare comanda  
  Top » Catalog » Conditii de utilizare a paginii Contul meu  |  Continut Carucior  |  Confirmare comanda   
Categorii
Editura
Noutati! mai mult

Carte de rugăciuni pentru mărturisire și iertare. Rugăciuni filocalice 1
8.00RON
Cautare rapida
 
Cateva cuvinte pentru a gasii produsul cautat!
Cautare avansata
Informatii
Cum cumpar
Livrari si returnari
Conditii de utilizare
Contacteaza-ne!
Conditii de utilizare a paginii

Termeni si conditii


Folosirea (vizitarea si comandarea produselor de pe site-ul www.arhiepiscopiacraiovei.ro ) implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare. ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI. isi asuma dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului www.arhiepiscopiacraiovei.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara o notificare prealabila catre utilizatori, in acest sens.

Prin accesarea site-ului www.arhiepiscopiacraiovei.ro , folosirea, vizitarea, cumpararea de produse, comunicarea se realizeaza in mod electronic, considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de orice fel de la ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI.

Persoanele care acceseaza site-ul www.arhiepiscopiacraiovei.ro  pot face comentarii, pot trimite sugestii, intrebari sau alte informatii, atata timp cat continutul lor nu este : ilegal, obscen, defaimator, amenintator, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu contine virusi. ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI. are dreptul (nu si obligatia) de a sterge orice astfel de mesaje identificate pe site. ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI. nu va fi responsabila si nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

Continutul acestui site (texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi, baze de date si orice alte date) este proprietatea ARHIEPISCOPIEI CRAIOVEI. si este protejat conform Legii Drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI a oricaror din elementele enumerate se pedepseste conform legilor in vigoare.

Orice litigiu aparut intre clienti si societate va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente.


ANGAJAMENTUL NOSTRU PRIVIND CONFIDENTIALITATEA SI PROTECTIA DATELOR DUMNEAVOASTRA

1. Folosim doar în avantajul dumneavoastra
Vom folosi datele dumneavoastra doar pentru a va îmbunatati experienta de navigare si descoperire a produselor noastre.
2. Asiguram cea mai înalta protectie
Vom proteja datele dumneavoastra ca si cum ar fi ale noastre, la cele mai înalte standarde disponibile.
3. Dumneavoastra decideti ce se întâmpla cu datele
Recunoastem ca sunteti singurul titular al datelor dumneavoastra si va vom raspunde întotdeauna direct la orice întrebare privind acestea.
4. Fara spam
Nu va vom trimite spam si nu vom da datele dumneavoastra nimanui pentru a va trimite spam.
5. Vom întelege când nu mai doriti sa colaboram
Daca renuntati sa primiti comunicari de la noi si va stergeti contul, vom sterge datele dumneavoastra dupa un interval de timp, fara o interventie suplimentara din partea dumneavoastra. Nu vom retine date pe care nu mai doriti sa le folosim.

POLITICA DE CONDIFENTIALITATE

I. Informatii generale. Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale site-ului nostru, în calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, în contextul utilizarii site-ului nostru.
II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
II.1. Daca sunteti client al site-ului nostru vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi nume si prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizati Site-ul, de exemplu comportamentul/preferintele/obisnuintele dumneavoastra în cadrul societatii, precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati în mod direct în contextul crearii contului de utilizator, în contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.
Daca pentru a va crea cont de utilizator pe Site, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, site-ul nostru va prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.
În cazul în care alegeti sa va creati cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe site, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail în baza careia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizati comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate nu vor fi stocate de site-ul nostru, iar contul creat va fi sters automat.
II.2. Daca sunteti vizitator al Site-ului nostru vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati în mod direct în contextul utilizarii site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati în cadrul sectiunii de contact / întrebari / reclamatii, în masura în care ne contactati în acest fel.
III. Scopurile si temeiurile prelucrarii
III.1. Daca sunteti client, site-ul nostru prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:
•pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si societatea nostra, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, etc.. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si societatea nostra.
•pentru îndeplinirea obligatiilor legale care incumba societatea nostra în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligatiilor în materie fiscala, precum si în materie de arhivare.
– Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara în baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra în acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea societatii nostre de a respecta obligatiile legale care îi revin si deci în imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.
– Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamântul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.
Va puteti exprima consimtamântul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului. În plus, puteti sa va dezabonati prin accesarea sectiunii „stergere date”.
Furnizarea datelor dumneavoastra în acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamântului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra în acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
•în scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, în principal, în vederea îmbunatatiri experientei oferite pe Site.
– Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al societatii noastre de a îmbunatatii permanent experienta clientilor pe site. Furnizarea datelor dumneavoastra în acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
III.2. Daca sunteti vizitator al site-ului, societatea nostra prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:
– Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamântul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.
Va puteti exprima consimtamântul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site. Furnizarea datelor dumneavoastra în acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamântului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra în acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
•pentru rezolvarea plângerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a îmbunatatii experienta dumneavoastra oferita pe Site.
– Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al siteului nostru de a asigura functionarea corecta a Site-ului, precum si pentru a îmbunatatii permanent experienta vizitatorilor site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, întrebari sau reclamatii.
Furnizarea datelor dumneavoastra în acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
IV. Durata pentru care va prelucram datele
Ca principiu, societatea nostra va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.
În cazul în care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe întreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin în sarcina societatii noastre (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data încheierii exercitiului financiar în cursul caruia au fost întocmite).
Daca va retrageti consimtamântul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, societatea nostra va înceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal în acest scop, fara însa a afecta prelucrarile desfasurate de societatea nostra pe baza consimtamântului exprimat de catre dumneavoastra înainte de retragerea acestuia.
V. Dezvaluirea datelor cu caracter personal
Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, societatea nostra poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina societatea nostra în desfasurarea activitatii prin intermediul site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, în urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:
•pentru administrarea site-ului;
•pentru mentinerea, personalizarea si îmbunatatirea site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
•atunci când dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.
VI. Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate catre societatea nostra pot fi transferate în afara României, dar doar catre state din Uniunea Europeana.
VII. Drepturile de care beneficiati
În conditiile prevazute de legislatia în materia prelucrarii datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:
•dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre societatea nostra, conform celor descrise în prezentul document;
•dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea societatii nostre cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
•dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara întârzieri justificate, de catre societatea nostra a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului în care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
•dreptul la stergerea datelor, fara întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
-acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
-în cazul în care este retras consimtamântul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
-în cazul în care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
-în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
-în cazul în care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
-datele cu caracter personal au fost colectate în legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
•dreptul la restrictionarea prelucrarii în masura în care :
-persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
-prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restrictionarea utilizarii lor;
-operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanta; sau
•dreptul la portabilitatea datelor, respectiv dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurata, folosita în mod obisnuit si într-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre societatea nostra catre alt operator de date, în masura în care sunt îndeplinite conditiile prevazute de lege;
•dreptul la opozitie – în ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
-în orice moment, din motive legate de situatia particulara în care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate în temeiul interesului legitim al societatii noastre sau în temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor în care societatea noastra poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanta;
-în orice moment, în mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate în scop de marketing direct.
•dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza în mod similar într-o masura semnificativa;
•dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, în masura în care considerati necesar.
Pentru orice întrebari suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati paginii de „contact”.


Politica cookie


Acest website folose?te cookie-uri proprii ?i de la ter?i pentru a furniza vizitatorilor o experien?a mult mai buna de navigare ?i servicii adaptate nevoilor ?i interesului fiecaruia.

Pe Internet, „cookie”-urile joaca un rol important în facilitarea accesului ?i livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe Internet, cum ar fi:

Personalizarea anumitor setari precum: limba în care este vizualizat un site, moneda în care se exprima anumite pre?uri sau tarife, pastrarea op?iunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) în co?ul de cumparaturi (?i memorarea acestor op?iuni) – generându-se astfel flexibilitatea „co?ului de cumparaturi” (accesarea preferin?elor vechi prin accesarea butonului „înainte” ?i „inapoi”)
Cookie-urile ofera de?inatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel încat sa le poata face ?i mai eficiente ?i mai accesibile pentru utilizatori.
Permit aplica?iilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse într-un anumit site pentru a crea o experien?a de navigare mai valoroasa, mai utila ?i mai placuta;
Îmbunata?esc eficien?a publicita?ii online.
Ce este un „cookie”?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut ?i ca „browser cookie” sau „HTTP cookie” sau pur ?i simplu”cookie” ) este un fi?ier de mici dimensiuni, format din litere ?i numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Firefox, Chrome) ?i este complet „pasiv” (nu con?ine programe software, viru?i sau spyware ?i nu poate accesa informa?iile de pe discul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 par?i: numele ?i con?inutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existen?a a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicita informa?ii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate ?i, în cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de Internet.

Exista 2 categorii de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pâna când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului.
Cookie-uri persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (?i în general depinde de durata de via?a prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ ?i pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de ter?i) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât sa fie livrata publicitate cât mai relevanta pentru utilizatori.
Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie con?ine informa?ii care fac legatura între un web-browser (utilizatorul) ?i un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informa?ia deja stocata ?i reac?iona în consecin?a. Cookie-urile asigura userilor o experien?a placuta de navigare ?i sus?in eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferin?ele în materie de confiden?ialitate online, op?iunile privind limba site-ului, co?uri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de via?a a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de via?a a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) ?i nu mai sunt re?inute odata ce utilizatorul a parasit website-ul ?i unele cookie-uri sunt re?inute ?i refolosite de fiecare data când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi ?terse de un utilizator în orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de ter?i?

Anumite sec?iuni de con?inut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor ter?e par?i/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste ter?e par?i pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului ?i ele se numesc „third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii ter?i trebuie sa respecte de asemenea legea în vigoare ?i politicile de confiden?ialitate ale de?inatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

cookie-uri de analiza a vizitatorilor
cookie-uri de înregistrare
cookie-uri pentru publicitate
Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii ter?i: Google, Facebook, LinkedIn.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data când un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o ter?a parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca a?i mai vizitat acest site pâna acum. Browserul ne va spune daca ave?i acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza ?i cât de des o fac.

Atât timp cât nu sunte?i înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic. Daca sunte?i înregistrat putem ?ti, de asemenea, detaliile pe care ni le-a?i furnizat, cum ar fi adresa de e-mail ?i username-ul – acestea fiind supuse confiden?ialita?ii ?i prevederilor din Termeni ?i Condi?ii, Politica de confiden?ialitate precum ?i prevederilor legisla?iei în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când va înregistra?i pe acest site, generam un cookie care ne anun?a daca sunte?i înregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunte?i îngregistrat ?i daca ave?i permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu sau întrebare pe care le posta?i pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu a?i selectat „pastreaza-ma înregistrat”, acest cookie se va ?terge automat când ve?i închide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca a?i vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia ?i cât timp a trecut de când a?i vazut mesajul publicitar.

Aceste cookie-uri le folosim ?i pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinând unei ter?e par?i, pentu o mai buna targetare a publicita?ii, pentru a arata de exemplu reclame despre produse pentru pisici, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre produse pentru pisici. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informa?ii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

Ce tip de informa?ii sunt stocate ?i accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informa?ii într-un fi?ier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoa?te browserul pâna când cookie-ul expira sau este ?ters.

Cookie-ul stocheaza informa?ii importante care îmbunata?esc experien?a de navigare pe Internet (ex: setarile limbii în care se dore?te accesarea unui site; pastrarea unui user logat în cont; securitatea online banking; pastrarea produselor în co?ul de cumparaturi)

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al func?ionarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experien?e de navigare prietenoase ?i adaptata preferin?elor ?i intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamna ca nu ve?i mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea ?ine cont de preferin?ele ?i interesele dvs, eviden?iate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuin?ari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

Con?inut ?i servicii adaptate preferin?elor utilizatorului – categorii de ?tiri, vreme, sport, har?i, servicii publice ?i guvernamentale, site-uri de entertainment ?i servicii de travel.
Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – re?inerea parolelor, preferin?ele de limba (Ex: afi?area rezultatelor cautarilor în limba româna).
Re?inerea filtrelor de protec?ie a copiilor privind con?inutul pe Internet (op?iuni family mode, func?ii de safe search).
Limitarea frecven?ei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afi?ari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
Masurarea, optimizare ?i caracteristicile de Analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de con?inut este vizualizat ?i modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a îmbunata?i site-urile în beneficiul utilizatorilor.
Securitate ?i probleme legate de confiden?ialitate

Cookieurile NU sunt viru?i! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din buca?i de cod a?a ca nu pot fi executate ?i nici nu se pot executa singure. În consecin?a, nu se pot duplica sau replica pe alte re?ele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste func?ii, nu pot fi considerate viru?i.

Cookie-urile pot fi totu?i folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informa?ii despre preferin?ele ?i istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât ?i pe mai multe alte site-uri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt con?tiente de acest fapt ?i în mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi ?terse în cadrul procedurilor de ?tergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setari de confiden?ialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate ?i ?tergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protec?ia identita?ii este foarte valoroasa ?i reprezinta dreptul fiecarui utilizator de Internet, este indicat sa se ?tie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informa?ii între browser ?i website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine în parcursul de transmitere a datelor, informa?iile con?inute de cookie pot fi interceptate.

De?i foarte rar, acest lucru se poate întampla daca browserul se conecteaza la server folosind o re?ea necriptata (ex: o re?ea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gre?ite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele în a trimite informa?ii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informa?iile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fi?i aten?i în alegerea metodei celei mai potrivite de protec?ie a informa?iilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura ?i responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilita?ii lor ?i a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri ?i cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspândite ?i utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo ?i altele.

Iata câteva sfaturi care va pot asigura ca naviga?i fara griji cu ajutorul cookieurilor:

Particulariza?i-va setarile browserului în ceea ce prive?te cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securita?ii utilizarii cookie-urilor.
Daca nu va deranjeaza cookie-urile ?i sunte?i singura persoana care utilizeaza computerul, pute?i seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare ?i al datelor personale de acces.
Daca împar?i?i accesul la calculator, pute?i lua în considerare setarea browserului pentru a ?terge datele individuale de navigare de fiecare data când inchide?i browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri ?i de a ?terge orice informa?ie de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.
Instala?i-va ?i actualiza?i constant aplica?ii antispyware.
Multe dintre aplica?iile de detectare ?i prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilita?ile browserului sau sa descarce software periculos.

Asigura?i-va ca ave?i browserul mereu actualizat la cea mai noua versiune.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni ?i nu pot fi evitate daca dori?i sa va bucura?i de acces pe cele mai bune ?i cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau interna?ionale. Cu o în?elegere clara a modului lor de operare ?i a beneficiilor pe care le aduc, pute?i lua masurile necesare de securitate astel încât sa pute?i naviga cu încredere pe Internet.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea ?i refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat ?i folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamna ca nu ve?i mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau po?i seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu e?ti înregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula în „op?iuni” sau în meniul de „preferin?e” al browser-ului tau.

Pentru a în?elege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel pute?i folosi op?iunea „ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings în Internet Explorer
Cookie settings în Firefox
Cookie settings în Chrome
Cookie settings în Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de ter?i, pute?i consulta ?i site-ul http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

Daca dori?i sa afla?i mai multe infroma?ii despre cookie-uri ?i la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele link-uri:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
IAB România pune la dispozi?ie urmatorul site pentru a oferi mai multe informa?ii privind confiden?ialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confiden?ialitate, pute?i accesa ?i urmatoarele linkuri:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2012_modificare_prelucrare_date_caracter_personal_protectia_vietii_private_comunicatii_electronice.php
www.youronlinechoices.eu/ro
http://www.iabeurope.eu/cookies-faq/internet-cookies–increasing-and-enhancing-yourinternet-surfing-experience/what-are-cookies-how-do-they-work–cookies-faq.aspx
http://www.guardian.co.uk/info/cookies

Reclamatii/Sesizari comenzi sau produse

Reclamatiile privind calitatea produselor sau serviciilor noastre se pot face catre:
- ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI., folosind formularul de contact sau numerele de telefon puse la dispozitie.

- Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, online la aceasta pagina, prin e-mail la oficiul din judetul dvs. de resedinta sau telefonic, la numarul 0800 080 999, apelare gratuita din reteaua ROMTELECOM.


Continua
Carucior de cumparaturi mai mult
0 produse
Cele mai vandute
01.Clopotei cadelnita mari
02.Medalion Cruce 01
03.Carbune
04.AL DOILEA PARACLIS AL MAICII DOMNULUI
05.Bratara lemn cu iconite
06.Carbune cu Tamaie
07.ACATISTUL MAICII DOMNULUI
08.Metanie impletita
09.Mir 03
10.Icoana Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos
 
Copyright © 2019 Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei
Magazin OnlineMagazin Online
         
Cum cumpar Livrari si returnari Conditii de utilizare Contacteaza-ne ANPC
Ziarul Lumina