Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei Contul meu  Continut Carucior  Confirmare comanda  
  Top » Catalog » Carte » Scrieri patristice » AC1191 Contul meu  |  Continut Carucior  |  Confirmare comanda   
Categorii
Editura
Noutati! mai mult

Antropologia ortodoxă din perspectivă eclesială: provocările postmodernității
32.50RON
Cautare rapida
 
Cateva cuvinte pentru a gasii produsul cautat!
Cautare avansata
Informatii
Cum cumpar
Livrari si returnari
Conditii de utilizare
Contacteaza-ne!
Ale dumnezeiestilor cantari iubirile
[AC1191]
22.00RON

Autor: Sfantul Simeon Noul Teolog
An aparitie: 2008

Descriere: Textul de fata este prima editare a traducerii Cantarilor Sfantului Simeon Noul Theolog facute de Isaac Dascalul intre anii 1802-1803 si ramasa pana acum in manuscris. Traducerea aceasta s-a facut dupa editia publicata la Venetia in anul 1790, alcatuita de monahul Dionisie Zagoreos, ingrijitorul editiei fiind Sfantul Nicodim Aghioritul.
Cantarile Sfantului Simeon, cea mai inalta si cea mai personala scriere a sa, aduna laolalta trairile sale mistice, in care l-a vazut si a vorbit cu Dumnezeu fata catre fata. Din ele, reiese convingerea sa nu doar in posibilitatea, ci si in necesitatea cunoasterii Dumnezeirii. Sfantul Simeon este sustinatorul unei vieti adancite in Tainele Bisericii, viata care l-a dus la propriile sale experieri ale lui Dumnezeu.
Traducatorul acestei editii, schimonahul Isaac Dascalul, a fost unul dintre cei mai mari dascali de limba greaca si slavona din Manastirea Neamt, in secolul al XIX-lea, in timpul staretiei Cuviosului Paisie (Velicikovski). El a dat nastere la Neamt unei adevarate scoli de greaca, limba in care s-au scris cele mai multe lucrari ale Sfintilor Parinti, numarandu-se printre cei dintai dascali de -elinie- de acolo, alaturi de Arhimandritul Macarie, Ieromonahul Ilarion, Ierodiaconul Grigorie Dascalul (viitorul Mitropolit al Munteniei, canonizat in 2005), Monahul Gherontie si altii.
Biografie
Sfantul Simeon Noul Theolog este unul dintre cei trei sfinti carora Biserica Ortodoxa le-a dat numirea de -Cuvantator-de-Dumnezeu- (alaturi de Sfantul Apostol Ioan si Sfantul Grigorie al Nazianzului). Scrierile sale, care au avut o inraurire insemnata asupra -controversei isihaste- din veacul al XIV-lea, sant adanc intiparite in traditia mistica a Bisericii Ortodoxe, avand ca fir calauzitor conceptul ca -oamenii pot si trebuie a-l cunoaste nemijlocit pe Dumnezeu-. Nascut in Galatia si crescut la Constantinopole, Sfantul Simeon a intrat din tinerete calugar in Manastirea Studion, sub calauzirea Cuviosului Simeon Evlaviosul. Dupa aceasta, s-a nevoit in Manastirea Sfantului Mamas din Constantinopole, al carei igumen a ajuns. Rabdand multe incercari si necazuri in viata duhovniceasca, a adormit in pace la 12 Martie 1022.
ISBN: 978-973-87621-7-6

Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru in Thursday 29 July, 2010.
Clientii care au achizitionat acest produs au mai cumparat si urmatoarele;

Mir 03
Carucior de cumparaturi mai mult
0 produse
Informatii Producator
Alte produse
Notificari mai mult
NotificariNotifica-ma despre actualizari la produsul Ale dumnezeiestilor cantari iubirile
Spune unui prieten
 
Spune cuiva depre acest produs.
 
Copyright © 2018 Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei
Powered by MCS8WEB
         
Cum cumpar Livrari si returnari Conditii de utilizare ANPC
Ziarul Lumina