Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei Contul meu  Continut Carucior  Confirmare comanda  
  Top » Catalog » Carte » Despre familie » AC0782 Contul meu  |  Continut Carucior  |  Confirmare comanda   
Categorii
Editura
Noutati! mai mult

Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii, Vol. VII
45.00RON
Cautare rapida
 
Cateva cuvinte pentru a gasii produsul cautat!
Cautare avansata
Informatii
Cum cumpar
Livrari si returnari
Conditii de utilizare
Contacteaza-ne!
Viata de familie
[AC0782]
20.00RON

Autor: Cuviosul Paisie Aghioritul
An aparitie: 2003

Descriere: Volumul acesta, al 4-lea din seria –Cuvinte duhovnicesti- este alcatuit dintr-un capitol introductive si 6 parti.
Pentru a ajuta pe tinerii care isi fac probleme pentru calea pe care trebuie sa o urmeze in viata, s-a asezat la inceputul prezentului volum capitolul introductiv: -Tinerii in fata celor doua cai ale vietii-
In prima din cele sase parti ale acestei carti sunt fixate ca temelie a familiei dragostea si respectul reciproc dintre soti. Rabdarea in greutatile vietii familiale, atunci cand ea este insotita de rugaciune, izbaveste familia de la destramare.
In partea a doua, care se refera la obligatiile si responsabilitatea parintilor pentru o educatie corecta a copiilor lor, se pune accentul in mod deosebit asupra importantei pe care o are exemplul parintilor, -dojana lor tacuta- facuta copiilor, precum si asupra rolului pe care il are mama. De asemenea, se subliniaza ca afectiunea si dragostea fata de copii sunt conditiile de baza pentru dezvoltarea lor fireasca.
Partea a treia se refera la copii, la bucuriile si greutatile lor de la varsta prunceasca pana la maturitatea lor, precum si la obligatiile lor fata de parinti. Respectul si dragostea fata de parinti, nu numai la varsta copilareasca, ci si la maturitate, le asigura binecuvantarea lui Dumnezeu.
In partea a patra se dau sfaturi simple si practice pentru viata duhovniceasca in cadrul familiei. In felul acesta, copiii si parintii sunt ajutati sa traiasca zilnic Evanghelia, fie ca se afla acasa, fie la lucru, care trebuie, pe cat este cu putinta, sa contribuie la desavarsirea lor cea dupa Dumnezeu, si nu sa-i -inece- cu neincetatul stres.
In partea a cincea, care se refera la diferitele incercari prin care trec oamenii in viata lor, se arata cata mangaiere si putere da Dumnezeu celor care le infrunta nu numai cu rabdare, ci si cu doxologie. Boala, infirmitatea, clevetirile sunt o binecuvantare pentru omul care a prins sensul cel mai profund al vietii. Prin suferintele pe care le indura isi -plateste- pacatele sau isi asigura rasplata cereasca.
Partea a sasea cuprinde subiecte care se refera la infruntarea corecta a mortii si la pregatirea pentru ea. Staretul lamureste care este adevarata mangaiere pe care ar trebui sa o aiba cei care se intristeaza pentru moartea persoanelor lor iubite si subliniaza cat de mult ajuta parastasele, rugaciunile si milosteniile ce se fac pentru cei adormiti. El infatiseaza o imagine simpla si sugestiva a judecatii viitoare si a vietii vesnice.
ISBN: 973-86040-6-0, 973-86040-3-6

Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru in Monday 28 June, 2010.
Clientii care au achizitionat acest produs au mai cumparat si urmatoarele;

Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina

Instincte sociale, Patimi si conflicte, Remedii morale
Carucior de cumparaturi mai mult
0 produse
Informatii Producator
Alte produse
Notificari mai mult
NotificariNotifica-ma despre actualizari la produsul Viata de familie
Spune unui prieten
 
Spune cuiva depre acest produs.
 
Copyright © 2019 Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei
Powered by MCS8WEB
         
Cum cumpar Livrari si returnari Conditii de utilizare ANPC
Ziarul Lumina