Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei Contul meu  Continut Carucior  Confirmare comanda  
  Top » Catalog » Carte » Pentru tineri » AC0906 Contul meu  |  Continut Carucior  |  Confirmare comanda   
Categorii
Editura
Noutati! mai mult

Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii, Vol. V
39.00RON
Cautare rapida
 
Cateva cuvinte pentru a gasii produsul cautat!
Cautare avansata
Informatii
Cum cumpar
Livrari si returnari
Conditii de utilizare
Contacteaza-ne!
Descoperirea lui Dumnezeu in inima omului
[AC0906]
2.50RON

Autor: Serafim Rose
An aparitie: 2005

In mai 1981, doar cu un an inainte de adormirea sa intru Domnul, Parintele Serafim Rose a fost invitat sa tina o prelegere la Universitatea din Santa Cruz, California, pentru studentii care frecventau cursul de religii comparate.
Tinerii care au venit sa asculte prelegerea Parintelui Serafim abordasera deja o mare varietate de cai spirituale. Nesatisfacuti de saracia spirituala a culturii apusene, au cautat o realitate mai inalta in budhismul Tibetan si Zen sau in formele anglicizate ale samanismului indian. Pe de alta parte, crestinismul apusean se despartise de multa vreme de plinatatea traditiei sale stravechi pierzand, in felul acesta, constiinta treaza a principiilor spirituale, metafizice, pe care s-a intemeiat. De aceea, cei ce incercasera sa atinga desavarsirea in crestinismul apusean contemporan erau inclinati sa se simta intrucatva inferiori fata de toate traditiile religioase orientale popularizate ai caror invatatori -aveau metafizica in maneca de la camasa-, am putea spune.
Parintele Serafim a venit in fata acestei game de curente spirituale avand de spus ceva diferit, ceva nemaiauzit pentru cei mai multi dintre cei care il ascultau. El reprezenta crestinismul, traditia care inca influenta intreaga cultura apuseana si care nu mai era superficialul, anemicul crestinism american pe care multi -cautatori- il abandonasera pentru a cauta in alta parte.
Ca si studentii carora li se adresa, Parintele Serafim fusese candva un tanar american idealist aflat in cautarea adevarului. Respingand religia protestanta din anii sai de formare, el a incercat sa studieze sarguincios intelepciunea orientala, invatand limba Chinei antice pentru a-i traduce textele religioase. Dar, asa cum avea sa o constate mai tarziu, sufletul cauta in mod natural un Dumnezeu personal. In felul acesta, aproape impotriva vointei sale, a fost condus inapoi la adevarul atotcoplesitor al lui Hristos. Aceasta convertire n-ar fi fi avut loc niciodata daca n-ar fi descoperit Biserica Ortodoxa Rasariteana care reprezenta deplinatatea spirituala, dar nu era cunoscuta in societatea apuseana.
Unul din scopurile pe care l-a urmarit Parintele Serafim adresandu-se studentilor a fost sa le arate ca viata spirituala nu este ceva care aduce -placere- ci, mai degraba, un fel de camp de lupta in care sufletul se purifica prin suferinta. Pentru multi studenti aceasta a fost o noutate, caci cine dintre figurile religioase din zilele moderne, dorind sa castige discipoli in masa, ar fi chemat oamenii pe o cale a suferintei fara sfarsit si a luptei? Totusi, aceasta e calea pe care a mers Insusi Hristos si pe care l-a chemat si pe omul care vrea sa-L urmeze. Iar Parintele Serafim, recomandand-o in prelegerea sa, i-a determinat pe unii dintre ascultatori sa-si ia crucea si sa urmeze aceasta cale stramta.
ISBN: 973-7891-69-4, 973-8440-20-3 Brosura, Format A5, 62 pagini

Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru in Thursday 15 July, 2010.
Clientii care au achizitionat acest produs au mai cumparat si urmatoarele;

Slujba Sfantului Botez si randuieli legate de nasterea omului

Pentru viata lumii. Sfintele Taine si Ortodoxia

Lupta pentru smerenie

Religia iubirii

Dialogul iubirii

Sufletul dupa moarte si pana la inviere: salvarea din iad a mortilor nostri
Carucior de cumparaturi mai mult
0 produse
Informatii Producator
Alte produse
Notificari mai mult
NotificariNotifica-ma despre actualizari la produsul Descoperirea lui Dumnezeu in inima omului
Spune unui prieten
 
Spune cuiva depre acest produs.
 
Copyright © 2019 Arhiepiscopia Craiovei - Mitropolia Olteniei
Powered by MCS8WEB
         
Cum cumpar Livrari si returnari Conditii de utilizare ANPC
Ziarul Lumina